baloi ke iPhone 6/6 Plus?

View previous topic View next topic Go down

baloi ke iPhone 6/6 Plus?

Post  goosaguo on Sat Nov 08, 2014 2:06 pm

wow…akhirnya iPhone 6/ 6 Plus telah dilancar di Malaysia..dah tunggu lama la..tak sama dengan dulu, iPhone sekarang datang dengan dua saiz, satu 4.7in dan satu lagi 5.5 in. ada tiga kapacity iaitu 16GB, 64GB dan 128GB.
seperti yg diharapkan, ramai orng berebut rebut untuk mendapatkan iPhone 6/ 6 Plus ni…
aku pun berfikir sama ada nak beli tak..tapi harga runcitnya agak tinggi kan terutamanya 128GB…kerana kalau nak beli, pasti nak beli kapacity yg paling tinggi kan…tapi tak pasti sama ada worth kah untuk beli iPhone baru ni dengan harga runcit yg agak tinggi?
avatar
goosaguo

Posts : 7
Join date : 2014-08-07

View user profile

Back to top Go down

Re: baloi ke iPhone 6/6 Plus?

Post  migujem on Sun Nov 09, 2014 9:08 am

aku rasa i6 tu cantek dan fungsi die smua pon best gak! aku suka yg slow motion video tu. byk lucu lah video tuh! tp harga die mmg mahal eh. jd klo bg aku pilih, mmg pilih lah iphone6, sbb plus tu lg mahal kan. x larat nk byr eh
avatar
migujem

Posts : 4
Join date : 2014-08-09

View user profile

Back to top Go down

Re: baloi ke iPhone 6/6 Plus?

Post  biiyo on Mon Nov 10, 2014 1:03 am

RM3000 mmg mahal larr,I tak akan belanja RM3000 utk satu smartphone,terlalu bazir larr.
kalau I ada RM3000,I mesti beli laptop,laptop lbh berguna drpd smartphone. Laptop blh guna utk kerja lagi.
avatar
biiyo

Posts : 3
Join date : 2014-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: baloi ke iPhone 6/6 Plus?

Post  myraahmaad on Tue Nov 11, 2014 7:19 pm

ms ari pertama iphone tuh launch. celcom ade buat promosi hebat eh. first 6 org yg beratur kt event tu dpt membeli iphone6 dgn harga RM6 jer!! dan ade org yg dpt trade in iphone lama tukar kpd iphone yg baru. best eh! sy rasa lebih baik lah sign satu pelan bila nk beli iphone 6 tuh, sbb klo pakai smartphone kena pakai data gak, klo x sia jer. kali ni kali pertama apple ade smartfon yg ade 128GB memory eh! cpt2 p beli satu! Razz
http://www.thestar.com.my/News/Community/2014/11/08/Making-it-a-worthwhile-wait-for-fans-Telco-offers-new-smartphone-at-RM6-to-first-six-early-birds-at/
avatar
myraahmaad

Posts : 4
Join date : 2014-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: baloi ke iPhone 6/6 Plus?

Post  aceyyo on Wed Nov 12, 2014 12:51 am

Video ni sgt menarik,dia beritau I perbezaan antara iphone6 dan iphone 6 plus. selepas tgk video ni, I tau selain screen size tak sama, battery capacity dan camera depan pon ada perbezaan. I rasa I akan pilih iphone6 plus kerana I suka selfie
avatar
aceyyo

Posts : 3
Join date : 2014-08-09

View user profile

Back to top Go down

Re: baloi ke iPhone 6/6 Plus?

Post  goosaguo on Thu Nov 13, 2014 6:48 am

myraahmaad wrote:ms ari pertama iphone tuh launch. celcom ade buat promosi hebat eh. first 6 org yg beratur kt event tu dpt membeli iphone6 dgn harga RM6 jer!! dan ade org yg dpt trade in iphone lama tukar kpd iphone yg baru. best eh! sy rasa lebih baik lah sign satu pelan bila nk beli iphone 6 tuh, sbb klo pakai smartphone kena pakai data gak, klo x sia jer. kali ni kali pertama apple ade smartfon yg ade 128GB memory eh! cpt2 p beli satu! Razz
http://www.thestar.com.my/News/Community/2014/11/08/Making-it-a-worthwhile-wait-for-fans-Telco-offers-new-smartphone-at-RM6-to-first-six-early-birds-at/
betul ke berita ni? Dapat beli iPhone 6 dengan RM 6 sahaja?tapi berita tu nampak macam benar ya…bagus la kalau berita ni betul..
aku tak tamat..asalkan aku dapat 64 GB iPhone 6 dengan bayar RM 1000+ ..cukup la tu..tak payah RM6..hehehe
avatar
goosaguo

Posts : 7
Join date : 2014-08-07

View user profile

Back to top Go down

Re: baloi ke iPhone 6/6 Plus?

Post  myraahmaad on Fri Nov 14, 2014 8:44 pm

goosaguo wrote:
myraahmaad wrote:ms ari pertama iphone tuh launch. celcom ade buat promosi hebat eh. first 6 org yg beratur kt event tu dpt membeli iphone6 dgn harga RM6 jer!! dan ade org yg dpt trade in iphone lama tukar kpd iphone yg baru. best eh! sy rasa lebih baik lah sign satu pelan bila nk beli iphone 6 tuh, sbb klo pakai smartphone kena pakai data gak, klo x sia jer. kali ni kali pertama apple ade smartfon yg ade 128GB memory eh! cpt2 p beli satu! Razz
http://www.thestar.com.my/News/Community/2014/11/08/Making-it-a-worthwhile-wait-for-fans-Telco-offers-new-smartphone-at-RM6-to-first-six-early-birds-at/
betul ke berita ni? Dapat beli iPhone 6 dengan RM 6 sahaja?tapi berita tu nampak macam benar ya…bagus la kalau berita ni betul..
aku tak tamat..asalkan aku dapat 64 GB iPhone 6  dengan bayar RM 1000+ ..cukup la tu..tak payah RM6..hehehe
mmg btui eh! sbb kawan sy adelah salah satu drp org yg bernasib baik tuh. hihi. skrg ni die asyik tunjuk iphone baru die kt FB eh, x leh tahan lah nih. >< klo wak nk beli iphone gak, lebih baik lah sign dgn pelan, sbb lebih baloi ckit. mcm pelan celcom, harga yg paling rendah utk iphone 6 adelah RM418 dan Rm768 utk iphone 6 plus. tp ni adelah spec yg paling rendah lah. klo wak sign pelan celcom, dpt 1GB yg percuma lg eh. best lah, x yah risau data abis kan. klo minat blh tengok kat sini: https://www.celcom.com.my/personal/devices/iPhone/overview/iPhone-6
dan https://www.celcom.com.my/personal/devices/iPhone/overview/iPhone-6-Plus
avatar
myraahmaad

Posts : 4
Join date : 2014-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: baloi ke iPhone 6/6 Plus?

Post  idahim on Sat Nov 15, 2014 12:40 pm

Aku telah pergi beberapa kedai untuk mencari 128GB iPhone 6 Plus sejak pelancaran iPhone 6 /6 Plus di malaysia..tapi semua tak ada stok kecuali untuk 16GB..tapi aku nak 128GB punya krn aku nak guna iPhone 6 Plus untuk simpan movie dan skrinnya kan besar..lebih senang untuk tengok movie..
Nak pergi beli masih nak tengok muka pekerja kedai tu..aku tanya bila ada stok..tapi semua kata boleh tunggu baru tunggu..mereka pun tak tau…nak tanya yg selanjut semua pun tak tau..arggg..
Tak tau outlet telco yg mana masih ada stok iPhone 6 Plus 128GB?
avatar
idahim

Posts : 1
Join date : 2014-11-15

View user profile

Back to top Go down

Re: baloi ke iPhone 6/6 Plus?

Post  maricar on Sun Nov 16, 2014 11:08 am

i ada pergi sunway pyramid punya lauching,tapi hari tu hujan lebat!tapi byk orang baris di sana utk beli iphone6.
celcom punya staff agak teratur dan tolong orang yg baris sana,kalau tidak keadaan mesti sgt keliru.
selain tu,celcom juga ada promoter baris utk customer mereka,mereka upah dari celcom sebagai Celcom First Customer.
I pon nak beli,tapi barisan terlalu panjang dan hujan pon lebat,mmg tak boleh tunggu,jadi I terus balik rumah.
avatar
maricar

Posts : 1
Join date : 2014-11-15

View user profile

Back to top Go down

Re: baloi ke iPhone 6/6 Plus?

Post  nurulazzin on Sun Nov 16, 2014 9:24 pm

ye, aku pon dh p tanya kt byk tempat ttg 128GB iphone 6 plus eh. dh bbrp minggu dh. ms tu aku pon dh nk putus asa dh, hingga aku dpt panggilan drp celcom, habak aku p collect iphone 128Gb tu kt Blue Cube Mid Valley Megamall. staff tu mmg baik lah, diorg masih call outlet yg laen utk check sama ade masih ade stock utk iphone tuh. jd utk sesape yg nk beli iphone 6, blh lah buat panggilan ke Blue cube outlet dan tanya dgn secepat mungkin, sebelom abis stock! hihi
avatar
nurulazzin

Posts : 1
Join date : 2014-11-16

View user profile

Back to top Go down

Re: baloi ke iPhone 6/6 Plus?

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum